Partner of rb2

E-commerce & Marketplace expert

Paul Hanifer

Pragmatisch en ambitieus online resultaten realiseren.

Paul Hanifer

E-commerce & Marketplace expert

In de afgelopen 10 jaar ben ik in diverse functies uitgegroeid tot een ervaren E-commerce Manager die zowel gewend is een heel team van specialisten aan te sturen als van scratch af aan E-commerce in een organisatie te realiseren.  

Mijn carrière is gestart bij Philips, toen wist ik het al snel. Vergaderen, powerpoints maken, vergaderen, overleggen en nog een keer vergaderen is niet aan mij besteed. Ik wilde sneller resultaten kunnen neerzetten. Dus ben ik in de online retail terecht gekomen waar ik voor Jamin, Superdirect.com en uiteindelijk voor Jeans Centre (JOG Group) heb gewerkt. Met een duidelijke stip op de horizon werken, en ook inspringen op commerciële kansen en flexibel omgaan met veranderingen. Deze dynamiek past perfect bij mij! 

Bij de JOG group was ik commercieel eindverantwoordelijk voor alle omnichannel activiteiten van Jeans Centre, GARCIA en GARCIA outlets waaronder webshop management, online marketing, CRMmarketplaces, klantenservice en zat ik ook in het MT van Jeans Centre. Na 6 jaar was het tijd voor een nieuwe uitdaging.

Ervaring

Bij VESPO zochten ze een Head of E-commerce & Marketplaces die een E-tail tak binnen de groothandel ging opzetten. Ik heb daar de strategie ontwikkeld en een bijbehorend businessplan gemaakt. Vervolgens heb ik de roadmap opgesteld en opgestart.

Half juni ben ik gestart als freelancer en ben ik bij SCAPE betrokken bij de projecten Jansen-Noy en COEF. Bij beide fashion retail klanten zijn we met SCAPE bezig hen te helpen hun digitale ambities waar te maken. 

Naast SCAPE doe ik graag leuke dingen met mijn vrouw en 3 jonge kinderen. Mijn andere passie is hardlopen, waar ik graag mezelf challenge om toch weer een PR te verbreken. Kortom! Ik hoef mezelf geen moment te vervelen! 

Stories

B2B e-commerceplatform kiezen doe je zo

B2C e-commerce platformen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld.

Relevante cases:

JOG Group

Focus op de kracht van de eigen organisatie. Eén centraal platform voor digital operations met ongelimiteerde kansen voor groei.

Xsensible

Van strategische doelstellingen naar uitvoerbare projecten.