Partner of rb2

Onze aanpak voor digitale transformatie

Pragmatisch meters maken

Aan de hand van ons Headstart Model creëren we samen jouw digitale voorsprong.

Van een visie en bedrijfsstrategie naar een concrete roadmap met digitale projecten. SCAPE zorgt ervoor dat jouw digitale transformatie en de daarbij behorende projecten op een overzichtelijke en pragmatische manier landen in de organisatie. Dat doen we aan de hand van ons bewezen:

Headstart Model

Van inzicht naar output

Ons Headstart Model komt voort uit jarenlange ervaring, met enthousiasme over en inzichten in e-commerce projecten. Het model kan van A tot Z worden doorlopen, en is gelijktijdig zo flexibel opgezet dat alle onderdelen ook los kunnen worden ingezet. Zo blijven we altijd effectief en kunnen we ons richten op wat er echt toe doet: jouw digitale succes.

Meten
1. Quick Scan
We starten altijd vanuit de eindklant. Welke klanten zijn er en hoe past hun ideale klantreis bij de processen, systemen en mensen in jouw organisatie? Met behulp van onze tools bepalen we razendsnel waar jouw bedrijf digitaal staat en hoe mensen, processen en techniek samenwerken.
Meten
2. Marktvergelijking
We vergelijken de belangrijkste prestatie indicatoren met concurrenten die opereren in jouw marktsegment. Op deze manier spotten we kansen die specifiek zijn voor jouw branche. Deze benchmark dient als basis voor de digitale strategie, maar leveren vaak ook al concrete acties op waar we direct mee aan de slag kunnen.
Weten
3. Digitale Strategie
De digitale strategie oftewel het digitale routeboek geeft richting aan jouw digitale organisatie voor de lange termijn. We kijken eerst samen naar de huidige stand van zaken van jouw organisatie, de kansen in de markt en de wensen die jouw klant heeft. Vervolgens bepalen we waar de focus moet liggen.
Weten
4. Business Case
We vinden het van het grootste belang om alle plannen financieel te onderbouwen. Wij zijn tenslotte ook ondernemers en snappen als geen ander dat tegenover alle kosten ook baten moeten staan. Met een gedegen financieel plan zetten we alle investeringen in het juiste perspectief.
Weten
5. Customer Journey
Alles wat je als bedrijf doet, begint uiteindelijk bij de wensen en het gedrag van de klant. Met onze beproefde FLOW-methodiek brengen we samen met jouw team de belangrijkste klantreis in kaart. We zetten deze direct om naar een concrete lijst met prioriteiten.
Weten
6. Organisatie
De menselijke kant. Bij het doorontwikkelen van de digitale systemen en processen hoort ook het opbouwen van je E-commerce team. We maken een plan waarbij we kijken welke profielen op welk moment in het groeipad benodigd zijn. We helpen mee bij de zoektocht naar het juiste talent.
Weten
7. IT-landschap
De technische kant. De plannen uit het digitale routeboek leiden vaak tot nieuwe processen en systemen. We kijken naar de beste manier om het IT-landschap van jouw organisatie op te bouwen. We werken hierbij altijd stapsgewijs - dus beslist niet alles in 1x - en voeren wijzigingen door die snel toegevoegde waarde hebben.
Weten
8. Partner- en softwareselectie
Het IT-landschap binnen jouw organisatie bestaat uit verschillende softwareoplossingen die vaak ook door verschillende partners beheerd worden. We zijn bekend met vrijwel alle systemen en weten hoe ze te implementeren. Met deze ervaring kunnen we keuzes voor mogelijke oplossingen versnellen.
Verbeteren
9. Digitale projecten
Het hart van de digitale groei van jouw organisatie wordt gevormd door verschillende digitale projecten. Vanuit het routeboek zetten we, ondersteund door het financieel plan, de belangrijkste zaken op een roadmap. Als expert in projectmanagement en product ownership zorgen we ervoor dat we projecten naar tevredenheid opleveren.
Verbeteren
10. Development hub
Bij de realisatie van digitale projecten is ontwikkelcapaciteit een belangrijke factor. Vanuit SCAPE hebben we de beschikking over development teams die elk hun eigen technologische speerpunt hebben. We hebben slim nagedacht over schaalbaarheid en over hoe we deze kostenefficiënt voor je kunnen inzetten.
Verbeteren
11. Continue verbetering
De oplevering van een digitaal project is het begin, niet het einde. Het proces van continue verbetering start dan. We kijken samen hoe nieuwe systemen en processen presteren in de organisatie en sturen bij op basis van de KPI’s uit het financieel plan.

12. Coaching en sparringpartner

De missie van SCAPE is zó laten landen van digitale processen dat ze daadwerkelijk rendement behalen in jouw organisatie. Dit betekent dat jouw organisatie zelf kan doorontwikkelen en groeien. We willen misbaar worden, zodat jullie met een vertrouwd gevoel zelf verder kunnen. Vanzelfsprekend blijven we graag betrokken als (team)coach of als sparringpartner, op welk vlak dan ook.

Klaar om online meer impact te maken?

Laten we een project starten.