Partner of rb2

Composable commerce & growth expert

Jeroen van Meel

Pragmatisch en ambitieus online resultaten realiseren.

Jeroen van Meel

Composable commerce & growth expert

De laatste jaren heb ik met zeer diverse organisaties een relatie opgebouwd waarbij de reis die zij maken op het gebied van e-commerce en digital altijd centraal gestaan. Ik heb de kansen en uitdagingen van de oplossingen in het e-commerce landschap scherp op het vizier staan. De make-or-buy (zelf ontwikkelen versus een bestaande oplossing inkopen) beslissing in combinatie met innovatieve voorbeelden in de markt zijn onze richting voor een gezamenlijk doel. Ready for purpose en fit for growth!

Hoe neem je je business teams mee, hoe leg je IT uit wat je zoekt: dit soort gezonde gesprekken bieden het meeste houvast voor een succesvol project.

Welcome to the digital jungle

Binnen het oerwoud aan softwareoplossingen is het lastig zoeken zonder gids. Iedere losse oplossing heeft weer zijn eigen voordelen die voor de ene organisatie juist onderscheidend zijn en voor de andere bijzaak. Elk bedrijf heeft een killer usecase nodig om zichzelf te onderscheiden van de concurrent en omzetgroei te realiseren, of die uitdaging nou op het gebied van UX, functionaliteiten, personalisatie of data ligt.

Composable business heeft volgens Gartner de toekomst, met een flexibele en modulaire benadering van het organiseren van een bedrijf. Kleinere en onafhankelijke onderdelen van bedrijfscapaciteiten om snel aan te passen op marktomstandigheden en innovatie. Dit is de levensader van toekomstige bedrijven en daarin staat digital centraal. Wendbaar en flexibel kunnen inspelen op kansen en klantbehoeften, daar ligt de toekomst. In iedere vertical en in iedere omvang van een bedrijf. De technologie is ondergeschikt aan de aanpak, maar de verkeerde keuzes vertragen de wendbaarheid of drukken op de budgetten. Daar ligt de essentie van mijn aanpak: kies de juiste toepassing en wees klaar voor toekomstige groei.

Het verrijken van kennis en het koppelen van professionals die elkaar versterken is mijn persoonlijke ambitie. Blijf leren, laat je inspireren, pak iets beet, begin klein experimenteer en leer van je fouten, ga het bouwen en innoveer tot je niet meer kunt. Je gaat het pas zien als je het doorhebt, maar laat je vertellen wat je nog niet weet dan heb je het sneller door dan je denkt. Iedereen heeft de fout die jij ongetwijfeld een keer gaat maken al een keer gemaakt, zorg dat je de juiste mensen om je heen verzamelt en van hen leert!

Stories

B2B e-commerceplatform kiezen doe je zo

B2C e-commerce platformen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld.

Relevante cases:

JOG Group

Focus op de kracht van de eigen organisatie. Eén centraal platform voor digital operations met ongelimiteerde kansen voor groei.

Xsensible

Van strategische doelstellingen naar uitvoerbare projecten.