Partner of rb2

Scape Expertise

Toepassen van AI

Laat artificial intelligence ook voor jou werken om je business te verbeteren.

Op dit moment zijn het ChatGPT en inmiddels ook BARD die veel buzz creëren, maar het zijn juist de API-koppelingen achter deze tools die de grootste kansen bieden voor bedrijven. De kracht zit ‘m in het integreren van de aangeboden API-koppelingen met bestaande producten of processen. Hierdoor kan de kracht van AI snel en eenvoudig ingezet kan worden, door en bij vrijwel iedereen! Zulke integraties zien we nu ook al gebeuren bij Microsoft, die de mogelijkheden van OpenAI nu al hun producten en diensten opneemt (bijvoorbeeld in Teams en Bing). Maar je hoeft geen multinational met grote budgetten te zijn om van de voordelen van AI te profiteren.

Customer data insights dashboard

AI verbetert je bedrijfsprocessen

Met de razendsnelle ontwikkelingen rondom artificial intelligence is het geen verrassing dat we zien hoe deze technologie steeds meer onze dagelijkse werkzaamheden kan ondersteunen. Binnen e-commerce zijn er veel interessante toepassingen die mogelijk zijn of worden voor iedereen die de concurrentie graag voor blijft. En een digitale voorsprong creëren, dat is waar SCAPE je bij kan helpen. Hieronder bespreken we een paar van de vele mogelijkheden die AI biedt in de e-commerce sector en de verschillende API’s die beschikbaar zijn. Maar let op: dit is slechts een kleine greep uit de vele mogelijkheden. Wij kijken graag met je mee naar hoe we AI specifiek voor jouw organisatie kunnen inzetten om zo processen te verbeteren en versnellen, vaak tegen lagere kosten en een hogere efficiency.

Voorbeelden van AI toepassingen

API-koppelingen zoals die van OpenAI bieden veel mogelijkheden om AI-technologie in e-commerce te integreren. Denk bijvoorbeeld aan chatbots, die ook kunnen helpen bij het afhandelen van bestellingen en het beantwoorden van klantenservice vragen. Voorheen hadden deze een slechte naam doordat de antwoorden gestandaardiseerd overkwamen en de kennis beperkt was. De brede adoptie van met name ChatGPT zal zorgen dat bedrijven en consumenten die chatbots een nieuwe kans geven. Maar denk ook aan:

 • Gepersonaliseerde productaanbevelingen

 • Sentiment van reviews samenvatten

 • Personaliseren van zoekresultaten in een webshop

 • Productbeschrijvingen in bulk schrijven/aanpassen

 • Gepersonaliseerde video’s o.b.v. 1 enkele zelf opgenomen video (leuk als ‘Bedankt!’ video na een aankoop)

 • Samenvatting laten maken van een rapport, notulen of jaarverslag

 • Klantenservice ondersteunen door reactie op e-mails voor te bereiden

 • SEO geoptimaliseerde blogs schrijven

 • Doelgroep suggesties krijgen (en laat je verbazen!)

 • Bestaande code reviewen en optimaliseren

 • Basis leggen voor een HR, marketing of zelfs bedrijfsstrategie

Denk in kansen!

Met de vele API-koppelingen die beschikbaar zijn, zijn de mogelijkheden voor AI in e-commerce bijna eindeloos. Het is leuk en tegelijkertijd ook spannend om te zien hoe deze technologie verder zal evolueren en de impact die het zal hebben op o.a. de e-commerce branche. En op jouw organisatie! Blijf niet op de kant staan maar spring aan boord. Het team van SCAPE is enthousiast, en altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van AI. Graag kijken we met jou mee naar hoe deze technologie binnen e-commerce ingezet kan worden om jouw processen te verbeteren.

Spring aan boord!

Nieuwsgierig hoe AI jouw bedrijf kan verbeteren? Samen met jou willen we onderzoeken (en natuurlijk gelijk toepassen) hoe we de kracht van AI voor jouw bedrijf kunnen benutten. Zullen we bijvoorbeeld eens een korte scan doen om te kijken waar jouw kansen liggen?

Meer deelgebieden:

Oplossingen op maat

Order Management Systeem

E-commerce

Subscription Commerce

Customer engagement en Loyalty

Onze experts:

Stories:

rb2-kantoor-technische-partner

SCAPE en rb2 bundelen krachten als start van nieuwe bureaugroep

SCAPE en rb2 bundelen krachten en starten een nieuwe bureaugroep

Klaar om online meer impact te maken?

Laten we een project starten.