Partner of rb2

De kroon op ons werk

EKI wint B2B Award

Van familiebedrijf in een traditionele markt naar duurzaam en innovatief digitaal bedrijf

Onze Nijmeegse klant EKI heeft op 25 maart de prestigieuze B2B Shopping Award 2021 gewonnen voor haar unieke product configurator. Hiermee kunnen klanten het complexe orderproces online doorlopen, zonder tussenkomst van een medewerker. Directeur Bart van der Tol bedacht de internationale configurator zelf, samen met Jeroen van Mierle en rb2, omdat er simpelweg nog geen oplossing was in de markt. De uitdaging was om een orderproces te digitaliseren, waarbij iedere klant een uniek product bestelt en de keuze heeft uit meer dan 100 materialen, waarbij er meer dan 1 miljard SKU’s (Stock Keeping Units) mogelijk zijn.

Nieuw-pand-EKI-groot

De kroon op ons werk

Bart van der Tol: “Deze award is de kroon op ons werk. We hebben hier de afgelopen twee jaar met elkaar hard aan gewerkt. De kwaliteit van onze producten moet hoogwaardig zijn. Maar het is in deze tijd ook cruciaal dat klanten efficiënt bediend kunnen worden. Vanaf het eerste idee op papier tot de inrichting van de fotostudio, de eerste wireframes, de zoektocht naar de juiste implementatie partner die ons begreep tot het klaarmaken van eki.nl tot livegang. Zonder hen hadden wij hier niet gestaan!”

Innovatieve webshop

De jury complimenteert EKI met de duidelijke en soepele customer journey die is neergezet ondanks de enorme complexiteit achter het systeem. Het relatief kleine bedrijf heeft volgens de jury een professionele en technisch geavanceerde B2B-shop neergezet die ook kan worden ingezet in andere branches, zoals bijvoorbeeld de metaal- en houtbewerkingsindustrie. In de traditionele branche van rubber en foam is EKI, dankzij de product configurator, één van de koplopers geworden. Met deze oplossing biedt EKI namelijk als eerste in de markt een internationale webshop voor maatwerk producten. Daarnaast is het uniek dat zowel eindgebruikers als EKI medewerkers, ongeacht hun kennisniveau, nu met dezelfde data werken en bestellingen kunnen plaatsen. Hierdoor is EKI schaalbaar geworden.

Van een idee op schets naar professionele shop

Jeroen van Mierle, founder van SCAPE, is sinds het prille begin betrokken bij de complete digitalisering van EKI. “De directie van EKI had al snel duidelijk waarom ze maatwerk producten binnen de branche middels het online kanaal wilden verkopen. Het ‘hoe’ en ‘wat’ hebben we samen ingevuld met onze partner rb2. We hebben diverse partijen gesproken om ons te helpen bij de ontwikkeling van de configurator, maar niemand begreep ons. Tijdens een sessie met de technische mannen van rb2 viel het kwartje: deze mannen begrepen exact wat wij wilden en gaven bovendien al oplossingsrichtingen aan. Dat wil je op dat moment”. De vervanging van een ERP systeem wat sinds 1983 actief was, de inrichting van de fotostudio, de implementatie van Magento, SEO, content, de implementatie van Odoo., het meekrijgen van de medewerkers die op een andere manier moesten gaan werken, kortom: een hele klus. “Wij zijn dan ook enorm trots dat al deze inspanning en oplossingen door de vakjury naar voren zijn gekomen en dat wij bijgedragen hebben aan het succes van EKI. Zo zie je maar weer dat pragmatisch werken, snelle keuzes maken en de juiste partners het verschil kunnen maken.”

Onze experts:

Onze partners:

Relevante cases:

Swiss Sense

Agile ontwikkelen en testen van een nieuw kassalandschap.
EKI rubber en foam

EKI

Kunststof en rubber op maat voor industrie, bouw en groothandels. Voor iedere situatie de juiste digitale oplossing.