Partner of rb2

Product Owner / Project Manager E-commerce

Als Project Manager / Product Owner ben je de steun en toeverlaat van onze klanten.

Vacature: Project manager / Product Owner e-commerce

Dit zijn wij

Wij zijn SCAPE Digital. Ontstaan vanuit de wens om díé consultants te zijn die we zelf graag ingehuurd zouden hebben toen we zelf digital of e-commerce managers waren. Experts die praktisch zijn, tot de kern komen en met oprechte aandacht impact maken.

SCAPE is een informeel, gedreven team van e-commerce experts. Als e-commerce experts helpen we bedrijven om een online voorsprong te krijgen: geluk maken door groeien (en v.v.). Klanten als Coef, Marktplaats, Xenos en Kamera Express komen bij ons met met uiteenlopende digitale vraagstukken. Vaak gaan die over webshops, maar ook in order management, Analytics, CRM en loyalty denken we graag mee.

Al zeggen we het zelf: SCAPE is geen typische agency. Eén van de belangrijke uitgangspunten in de samenwerking met een klant is dat we graag misbaar willen worden. Supergoed resultaat neerzetten, waarbij we al tijdens het project (het team van) de klant helemaal meenemen, zodat zij na oplevering met vertrouwen zelf verder kunnen. We blijven dus geen jaren plakken (oke, misschien verschijnen we zo nu en dan als sparringpartner, dat vinden we alleen maar leuk) en laten ze niet achter met alleen een boekwerk aan documenten.

SCAPE (Nijmegen) en rb2 (Purmerend) zijn samen onderdeel van een bureaugroep, waarmee we elkaar versterken door zowel op strategisch als uitvoerend vlak nauw samen te werken. Voor deze functie kun je afwisselend zowel vanuit Nijmegen, Purmerend, thuis als bij klanten werken.

Over jou

En jij dan? Jij bent als e-commerce project manager de steun en toeverlaat van onze klant. Jij wordt blij van het concreet maken van brede digitale projecten en kunt goed prioriteiten stellen waarbij je de betrokken teamleden en andere beslissers meeneemt in je proces.

Met jouw ervaring, kennis en manier van communiceren worden resultaten snel behaald. Je hebt, net als je collega’s, een brede e-commerce achtergrond. Dat vinden we belangrijk: zo snap je de samenhang van onderdelen in projecten en kun je zo’n beetje elk project direct waard toevoegen. En die kennis kun je ook nog eens gestructureerd en overtuigend overbrengen! Met een lach op je gezicht, want bij SCAPE vinden we dat we lol hebben in ons werk het allerbelangrijkst.

Dit ga je doen

 • Je helpt merken en bedrijven verder om online te groeien. Klinkt breed en divers he? Is het ook. Geen project dat je gaat doen zal hetzelfde zijn, waardoor je al jouw e-commerce ervaring in de strijd kunt gooien. Een project voor de bouw van een nieuwe webshop, het selecteren van een nieuw PIM systeem of een roadmap maken om conversie te verbeteren? Allemaal onderdeel van projecten die wij doen!

 • Jouw consultancy collega’s creëren een roadmap met deelprojecten voor een klant. Daarvan maak jij een goede vertaling naar een functionele product backlog. Daarbij maak je zaken niet moeilijker of groter dan ze zijn. Je houdt ervan om klein te beginnen terwijl je wel het grotere doel voor ogen houdt.

 • Je neemt alle stakeholders van de klant mee in de prioritering en opleveringen van het project. Stakeholder management is hierin erg belangrijk.

 • Wanneer je in een project een andere expertise nodig hebt dat jij zelf hebt, schakel je een van je collega’s in. Samen werken we aan een succesvol project!

 • Je werkt ook samen met onze partners zoals development partijen, loyalty programmabouwers en e-commerce platforms. Je houdt je ogen open voor projecten die we samen met hen kunnen doen.

 • Ondertussen bouw je, op bijvoorbeeld LinkedIn, ook aan je eigen online zichtbaarheid zodat (toekomstige) klanten perfect weten welke e-commerce expert ze voor zich hebben.

Dit vragen wij

 • Je hebt meerdere e-commerce projecten in de rol van project manager of Product Owner tot een succes gemaakt. 

 • Je bent een aanpakker die in oplossingen denkt en niet houdt van smoesjes.

 • Zelfstandig werken vind je prettig, maar in teamverband resultaten boeken (en vieren!) is waar jij het voor doet.

 • Je bent communicatief sterk waardoor je de diversiteit aan stakeholders kunt benaderen op een manier die bij elk van hen past.

 • Je straalt senioriteit uit waardoor je een team kunt meenemen in jouw denkwijze en voorgestelde aanpak.

Dit bieden wij

Onderling hebben we een informele werksfeer en helpen elkaar groeien door feedback. Op woensdag werken we samen in Nijmegen, op de overige dagen zijn we remote en/of bij klanten. Elk kwartaal maken we een feestje van de business review waarin we bespreken hoe we het doen ten opzichte van onze Objectives & Key Results. Naast natuurlijk een passend salaris (50-70k op jaarbasis afhankelijk van jouw ervaring), reiskostenvergoeding, pensioenbijdrage, 25 vakantiedagen en veel vrijheid willen we je ook nog graag vertellen dat je bij SCAPE kunt rekenen op onder andere deze extra’s:

 • Elk halfjaar een vrije eSCAPE day, waarin we je willen aanmoedigen een dag offline door te brengen, en je te focussen op wat echt belangrijk voor je is. Of gewoon eens iets te doen wat je altijd al wilde, iets waar je enorm blij van wordt.

 • Jouw persoonlijke groei vinden we, net als jijzelf, erg belangrijk. We hebben een individueel budget, dat je kunt gebruiken om vakinhoudelijk en/of persoonlijk te ontwikkelen.

 • Als we onze doelstellingen halen, gaan we jaarlijks op eSCAPE trip, bijvoorbeeld op wintersport.

 • Last but zeker not least: onbeperkt privé printen op kantoor. Dat hoef je bij ons niet stiekem te doen 😉

Lijkt werken bij en met SCAPE je wat en heb je naast een goed stel hersens, een bak ervaring (denk aan minimaal 5 jaar) ook een flinke dosis enthousiasme (denk aan minimaal heel veel)? Reageer dan met je CV en motivatie, dan maken we graag kennis met je!

Stories

customer_journey

Wat is omnichannel eigenlijk?

Je hoort het woord omnichannel steeds vaker, maar wat betekent omni-channel nou eigenlijk en wat heeft jouw organisatie eraan?

Relevante cases:

JOG Group

Focus op de kracht van de eigen organisatie. Eén centraal platform voor digital operations met ongelimiteerde kansen voor groei.

Swiss Sense

Agile ontwikkelen en testen van een nieuw kassalandschap.

Xsensible

Van strategische doelstellingen naar uitvoerbare projecten.

Coef Men

Van business case en platform selectie naar implementatie.