E-commerce Consultant

Je bent als e-commerce consultant de sparringpartner van onze klant.

Vacature: E-commerce Consultant

Dit zijn wij

Wij zijn SCAPE Digital. Een informeel, gedreven team van e-commerce experts, die allemaal hun eigen specialisatie hebben. Als e-commerce experts helpen we bedrijven om een online voorsprong te krijgen. Klanten als Coef, Marktplaats, Swiss Sense en Kamera Express komen bij ons met met uiteenlopende digitale vraagstukken. Vaak gaan die over webshops, maar ook in order management, Analytics, CRM en loyalty denken we graag mee.

SCAPE is geen typische agency. Eén van de belangrijke uitgangspunten in de samenwerking met een klant is dat we graag misbaar willen worden. Supergoed resultaat neerzetten, waarbij we al tijdens het project (het team van) de klant helemaal meenemen, zodat zij na oplevering met vertrouwen zelf verder kunnen. We blijven dus geen jaren plakken (oke, misschien verschijnen we zo nu en dan als sparringpartner, dat vinden we alleen maar leuk) en laten ze niet achter met alleen een boekwerk aan documenten.

SCAPE (Nijmegen) en rb2 (Purmerend) zijn samen onderdeel van een bureaugroep, waarmee we elkaar versterken door zowel op strategisch als uitvoerend vlak nauw samen te werken. Voor deze functie kun je afwisselend zowel vanuit Nijmegen, Purmerend, thuis als bij klanten werken.

Over jou

En jij dan? Jij bent als e-commerce consultant de sparringpartner van onze klant. Je luistert naar hun groeiplannen en ziet tegen welke technische uitdagingen ze aanlopen. Dat vertaal je naar strategische e-commerce kansen en vervolgens concrete deelprojecten. Met jouw ervaring, kennis en manier van communiceren worden resultaten snel behaald.

Je hebt, net als je collega’s, een brede e-commerce achtergrond. Dat vinden we belangrijk: zo snap je de samenhang van onderdelen in projecten en kun je in een gesprek direct waarde toevoegen bij zo’n beetje elke klant. Daarnaast heb je een expertise op één of meerdere gebieden, waar je ook verder aan bouwt. Denk bijvoorbeeld aan ERP of data management platformen, in CRM of data analyse. Van zo’n specialisme ken je de techniek, je kent de strategie, je kent de uitvoering. En die kun je ook nog eens overbrengen! Met een lach op je gezicht, want bij SCAPE vinden we lol hebben in ons werk het allerbelangrijkst.

Dit ga je doen

 • Je helpt merken en bedrijven verder om online te groeien. Geen project dat je gaat doen zal hetzelfde zijn, waardoor je al jouw e-commerce ervaring in de strijd kunt gooien.

 • Je werkt samen met het salesteam door inhoudelijk mee te denken tijdens verkennende gesprekken met potentiële klanten. Daarbij vertaal je hun wensen in mogelijke projecten die hen verder zullen helpen. Voor jou geen cold calling of offertes, maar jouw expertise inzetten om mooie nieuwe projecten vorm te geven.

 • Met als gereedschapskist onze Headstart toolbox bepaal jij wat er moet gebeuren om de klant een digitale voorsprong te geven. Je bepaalt een roadmap met deelprojecten, die we prioriteren we op een backlog. En voor jou zijn deze begrippen niet meer dan logisch, maar je kunt dit ook goed concreet maken naar de klant voor wie de Scrum methodiek misschien nieuw is.

 • Wanneer zo’n project van start gaat, ben jij zelf of één van je collega’s verantwoordelijk voor de uitrol ervan. Je hebt daarom een goed gevoel bij de rol van Product Owner, of jij dit nu gaat zijn of niet.

 • Je neemt alle verschillende beslissers en stakeholders mee in je verhaal, waardoor jouw advies door zowel jouw enthousiasme, kennis als ervaring goed overkomt. Je maakt dingen niet moeilijker dan ze zijn en houdt ervan om klein te beginnen terwijl je wel het grotere doel voor ogen houdt.

 • Nadat een project is afgerond kun je als sparringpartner betrokken blijven bij de klant, wanneer zij dat ook zien zitten natuurlijk.

 • Je werkt samen met onze partners zoals development partijen, loyalty programmabouwers en e-commerce platforms. Je houdt je ogen ook open voor projecten die we samen met hen kunnen doen.

 • Ondertussen bouw je, op bijvoorbeeld LinkedIn, ook aan je eigen online zichtbaarheid zodat (toekomstige) klanten perfect weten welke e-commerce expert ze voor zich hebben.

Dit vragen wij

 • Minstens 7 jaar ervaring in veelzijdige E-commerce omgevingen. Je navigeert daar zonder problemen doorheen.

 • Je kunt jouw strategische bril moeiteloos vervangen voor de pragmatische: je kijkt naar het best passende lange termijn doel voor de klant terwijl je zorgt voor de eerste praktische stappen. Je gelooft in de Agile werkwijze van klein beginnen en gaandeweg verder uitbouwen.

 • Je bent een aanpakker die in oplossingen denkt en niet houdt van smoesjes.

 • Je bent communicatief sterk en kunt snel schakelen waardoor je een professionele indruk achterlaat in elk gesprek met zowel potentiële en bestaande klanten als bij partnerbedrijven.

 • Je straalt senioriteit uit waardoor je een team mee kunt nemen in jouw denkwijze en voorgestelde aanpak.

Dit bieden wij

Onderling hebben we een informele werksfeer en helpen elkaar groeien door feedback. Op woensdag werken we samen in Nijmegen, op de overige dagen zijn we remote en/of bij klanten. Elk kwartaal maken we een feestje van de business review waarin we bespreken hoe we het doen ten opzichte van onze Objectives & Key Results. Naast natuurlijk een passend salaris, reiskostenvergoeding, 25 vakantiedagen en veel vrijheid willen we je ook nog graag vertellen dat je bij SCAPE kunt rekenen op onder andere deze extra’s:

 • Elk halfjaar een vrije eSCAPE day, waarin we je willen aanmoedigen een dag offline door te brengen, en je te focussen op wat echt belangrijk voor je is. Of gewoon eens iets te doen wat je altijd al wilde, iets waar je enorm blij van wordt.

 • Jouw persoonlijke groei vinden we, net als jijzelf, erg belangrijk. We hebben een individueel budget, dat je kunt gebruiken om vakinhoudelijk en/of persoonlijk te ontwikkelen.

 • Als we onze doelstellingen halen, gaan we jaarlijks op eSCAPE trip, bijvoorbeeld op wintersport. 

Lijkt werken bij en met SCAPE je wat en heb je naast een goed stel hersens, een bak ervaring (denk aan minimaal 7 jaar) ook een flinke dosis enthousiasme (denk aan minimaal heel veel)? Reageer dan met je CV en motivatie, dan maken we graag kennis met je!

Stories

customer_journey

Wat is omnichannel eigenlijk?

Je hoort het woord omnichannel steeds vaker, maar wat betekent omni-channel nou eigenlijk en wat heeft jouw organisatie eraan?

Relevante cases:

JOG Group

Focus op de kracht van de eigen organisatie. Eén centraal platform voor digital operations met ongelimiteerde kansen voor groei.

Swiss Sense

Agile ontwikkelen en testen van een nieuw kassalandschap.

Xsensible

Van strategische doelstellingen naar uitvoerbare projecten.

Coef Men

Van business case en platform selectie naar implementatie.