Partner of rb2

Scape Expertise

Order Management Systeem

Slim omgaan met voorraadlocaties en verkoopkanalen.

Het bij elkaar brengen van alle systemen en processen: dat is waar e-commerce moeilijk wordt. En wij zeggen: dat is waar het interessant wordt! Als je dat op een goede manier doet, maak je echt het verschil in e-commerce land.

Met de digitalisering van een organisatie zien we vaak dat nieuwe oplossingen vanuit pragmatisme worden neergezet en deze dragen vaak direct bij aan het resultaat. Dat is top: precies de manier zoals wij het bij SCAPE ook zouden doen. Een dergelijke aanpak werkt perfect totdat er een bepaalde schaalgrootte bereikt wordt. Met een groter volume worden kleine problemen uitvergroot en wordt het steeds ingewikkelder om nieuwe initiatieven van de grond te krijgen. Vaak is dat het moment waarop bedrijven zien dat ze systeemtechnisch aanlopen tegen minimale flexibiliteit, dure updates of een algehele beperkte capaciteit. Bij dit stadium van verdere professionalisering hoort het Digital Operations Platform (DOP). Je zou het kunnen omschrijven als een Order Management Systeem (OMS)+. Plús, omdat het veel meer doet dan orders managen.

Een DOP beheert voorraad op een slimme manier over alle mogelijke kanalen heen. Dat kunnen b2c- of b2b-webshops zijn, maar ook marketplaces, instore kiosks of mobiele applicaties. Zodra klanten ergens orders plaatsen, zorgt het DOP voor de slimst mogelijke afhandeling.

Fulfillment vindt plaats in een of meerdere magazijnen of in de winkels. Hierbij wordt de beste logistieke dienstverlener geselecteerd, de klant op de hoogte gebracht van vorderingen (of vertragingen) en wordt het orderdocument, inclusief labels geprint. Tot slot zorgt het DOP voor een goede registratie van de financiële en voorraadboekingen in het ERP. Eventueel gesplitst over verschillende eindlocaties, zodat de waarde van de order aan de juiste verantwoordelijke wordt toegeschreven. Dit alles is inzichtelijke via een duidelijke UI, waardoor het DOP vaak ook als ondersteuning dient voor verschillende customer service taken.

Met een DOP heb je de sleutel in handen om op een slimme manier verder door te ontwikkelen. Voed het DOP met data die intern voorhanden is en je kan geautomatiseerd beslissingen nemen. Denk aan:

  • Verkoopdata uit winkels gebruiken om producten te versturen vanuit locaties waar deze een lager omloopsnelheid hebben
  • Orders verdelen naar magazijnen waar de cutoff tijd nog niet verstreken is voor snellere levering
  • Zendingen tussen winkels gebruiken voor “free replenishment”
  • Verlagen van cash refunds door het voor klanten gemakkelijker te maken om te ruilen
  • Gebroken maatbogen compleet maken met behulp van de retourstroom

SCAPE is officieel partner van Retail Unity. Dit is een bewezen DOP-oplossing die in een diversiteit van e-commerce omgevingen zorgt voor ontsluiting van kanalen en business units. SCAPE heeft veel ervaring met uiteenlopende Retail Unity projecten in de b2c- en b2b-branche.

Vraag ons eens mee te kijken naar hoe een OMS+/DOP als katalysator in het hart van jouw e-commerce landschap de digitale business sneller kan doen groeien.

Meer deelgebieden:

Oplossingen op maat

E-commerce

Subscription Commerce

Customer engagement en Loyalty

Optimaliseren

Onze experts:

Relevante cases:

JOG Group

Focus op de kracht van de eigen organisatie. Eén centraal platform voor digital operations met ongelimiteerde kansen voor groei.

Onze partners:

Stories:

B2B e-commerceplatform kiezen doe je zo

B2C e-commerce platformen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het digitale straatbeeld.

Klaar om online meer impact te maken?

Laten we een project starten.