Partner of rb2

Case:

Jansen-Noy

Omnichannel klantbeleving

E-commerce kansen pakken met een digitale strategie gebaseerd op customer intimacy.

Jansen-Noy heeft een lokaal georiënteerde winkel van maar liefst 4500m2 in Sevenum, prachtig Limburg. “Winkel” beschrijft het concept eigenlijk niet volledig: dit is een echte belevenis. In de Jansen-Noy store vindt de klant 300 topmerken op het gebied van kleding, schoenen en lifestyle. Met ‘Juffrouw Jansen’ als eigen café is een bezoek een echte klantbeleving voor het hele gezin.

Wat werd ons gevraagd?

Tot het Corona-tijdperk bood Jansen-Noy voornamelijk een offline beleving. De kwetsbaarheid van de offline positionering werd duidelijk toen de winkel meermaals de deuren moest sluiten. En toch: het werd een tijdperk niet alleen van kwetsbaarheid, maar zeker ook van kansen. Wanneer in de regel 20% van fashion omzet online plaatsvindt, valt er voor Jansen-Noy veel te winnen wanneer er bovenop de huidige offline omzet additioneel ook online kopers komen. Webshop of niet: online shoppen doet de klant toch, dus nu graag ook bij hun preferred store! Het zou de klantbeleving helemaal rond maken door ook online aanwezig te zijn met inspiratie en sales.

Aan SCAPE werd gevraagd een strategie en plan te maken voor de online uitbreiding van Jansen-Noy.

Wat was ons advies?

Na het uitvoeren van onze Quick Scan hebben we een e-commerce strategie bepaald. Hierbij hebben we naast de webwinkel ook de opzet van een loyalty programma meegenomen: iets waaraan wij veel waarde hechten voor het creëren van merkvoorkeur en terugkerende klanten. Niet onverwacht is customer intimacy dan ook het speerpunt van de e-commerce strategie voor Jansen-Noy. Om haalbaarheid en financiële verwachtingen te creëren hebben we een business case gemaakt met de lange termijn doelen daarin. Niet alleen zorgt deze business case voor een realistische start va het project, maar biedt ook houvast om gaandeweg bij te sturen en te evalueren.

SCAPE heeft ook de begeleiding van het daadwerkelijk opzetten van de webshop gedaan, waarbij Paul als product owner de schakel was tussen development partner Nodots, ERP leverancier ACA, integratie partner Divide, design partner J! Brand en het team van Jansen-Noy.

Zoals bij elk van de SCAPE projecten werken we vanuit het uitgangspunt misbaar te willen worden. Tijdens het traject hebben we geholpen een nieuw team te vormen inclusief het werven daarvan, en deze rollen zoals webshop manager, artikel beheerder en content specialist te begeleiden. Nu het interne team staat en draait, is SCAPE nog op kwartaalbasis als sparringpartner en challenger betrokken. Wij adviseren Jansen-Noy op basis van de resultaten en ambities zodat zij op koers van succes blijven.

Onze experts:

Expertise:

Onze partners:

Stories:

Top 3 belangrijkste e-commerce expertises

Wat is er écht nodig om succesvol te worden in e-commerce? Hier delen wij de top 3 van expertises die het verschil maken.

Wat is het resultaat?

Een volledig geïntegreerde webshop die onderdeel uitmaakt van het Jansen-Noy IT landschap en hele merkbeleving. Om meer details te geven: het indrukwekkende design is doorvertaald naar een webshop gebouwd in Shopware 6, welke gekoppeld is met het ERP (XPRT) en daarmee ook aan de vernieuwde kassa’s. 

Deze koppeling loopt via de Omnichannel Integration Suite (OIS) van Divide. De koppeling met tritonX als loyalty en marketing automation platform wordt in de 2e fase gerealiseerd.

Wie werkten er aan mee?

Het design van de nieuwe webshop kwam voor rekening van J! Brand. Dit design werd vervolgens geimplementeerd op de E-commerce software van Shopware (versie 6) door technisch partner NoDots uit Eindhoven. Na de golive gaat NoDots ook aan de slag met online marketing en neemt tritonX het CRM programma voor zijn rekening.

Klaar om online meer impact te maken?

Laten we een project starten.